Leer Bakken de mooiste taarten met LifeTime project!

Wil je de lekkerste taarten leren bakken? Of wil je graag creatief aan de slag met cupcakes? Geen kant-en-klare recepten, maar je eigen deeg en beslag maken? Tijdens de LifeTime-cursus Zelf taarten maken leer je stap voor stap hoe je de mooiste en lekkerste taarten maakt.
Je leert tijdens deze cursus hoe je de basis legt voor het zelf bakken van taarten. En je gaat creatief aan de slag met decoreren. Zo maak je jouw eigen unieke taart in een handomdraai. Verbaas iedereen in je omgeving met de mooiste taarten die uit jouw eigen keuken komen!

Een feest voor een bruiloften, geboortefeesten enz…. of behaald diploma is pas echt compleet met een heerlijke, prachtige taart. Een taart die jij hebt gemaakt! Want met de praktische en creatieve LifeTime-cursus Taarten en cupcakes leer je stap voor stap hoe je voor elke gelegenheid het mooiste gebak maakt.

Maak taarten en cupcakes speciaal voor bruiloften, geboortefeesten… Of wat dacht je van een kinderfeestje met vrolijk versierde cupcakes? Of een taart in de vorm van een tractor of brandweerwagen? Zelfs een echte bruidstaart kun je straks zelf ontwerpen en maken! Je taarten zullen echte kunstwerken zijn en zeker indruk maken op alle gasten!

 • Praktische en heel creatieve cursus.
 • Begeleiding door professionals uit de praktijk.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zelf de mooiste en lekkerste taarten en cupcakes wil leren maken. Na afloop van de cursus gebruik je je creativiteit en verwen je vrienden en familie met verrukkelijke, smaakvol gedecoreerde taarten en cupcakes.

Voor Wie?

De LifeTime-cursus Taarten en cupcakes is bestemd voor dames die graag zelf willen leren om de lekkerste en mooiste taarten en ander gebak te maken voor elke gelegenheid. Zie je op televisie of internet hoe professionals de meest waanzinnige creaties maken van gebak? Jij kunt het ook leren! Ook als je nog niet veel ervaring hebt, is dit een uitstekende cursus voor jou. Alle technieken worden stap voor stap uitgelegd en het lesmateriaal bevat veel voorbeelden en foto’s.

Wat leer ik?

In deze complete cursus wordt niks overgeslagen. Van garnering en vulling tot deeg en beslag. Je oefent met uiteenlopende ingrediënten en leert alles over recepten, vulling, decoratie en nog veel meer!

zelf taarten bakken

Wanneer je de LifeTime-cursus Zelf taarten maken hebt afgerond, heb je de technieken in huis om de mooiste taarten en cupcakes te bakken. Je weet precies hoe je deeg en beslag maakt, je weet welke vullingen je kunt gebruiken en hoe decoratie het beste tot zijn recht komt. Zo wordt taarten maken een eitje!

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Bakken: basisbegrippen, materialen en benodigdheden
 • Basisingrediënten
 • Zoetmiddelen
 • Decoreren
 • Glazuur
 • Chocolade
 • Modelleren

De cursus is opgebouwd uit 10 hoofdstukken en behandelt veel verschillende soorten gebak, vormen van taarten, soorten taartvulling en –bekleding, technieken van decoreren en presenteren. Het grootste deel van de cursus is echter praktijk; uitleg over handelingen, recepten, foto’s en oefeningen. Steeds nadat je een aantal hoofdstukken hebt afgerond, stuur je digitale foto’s van je creaties. Aan de hand van deze foto’s wordt je gebak beoordeeld door professionals. Natuurlijk laat je je creaties ook aan vrienden en familie proeven, zodat zij kunnen aangeven hoe goed jij hun smaakpapillen weet te verwennen!

Einddoel

Na deze bakcursus van de Ibtasem kun je zelf de leukste, mooiste en lekkerste taarten, cupcakes, koekjes en cakepops maken. Niet alleen van bestaande voorbeelden en recepten maar ook helemaal naar je eigen creatieve ideeën.

Na afloop van de cursus Taarten en cupcakes maken kun je o.a.: taarten, cupcakes, koekjes en cakepops maken in diverse vormen en werken met verschillende taartvullingen. Met behulp van marsepein, fondant en icing kun je de mooiste decoraties maken. Ook weet je hoe je met een spuitzak, sjablonen en uitstekers figuren kunt maken. Kortom: met de cursus leer je je eigen ideeën om te zetten in echte, smaakvolle creaties!

Studieduur & lesgeld

 • Cursusduur: 10 maanden
 • Hoeveel tijd & geld kost mijn per cursus?: 4 Uren = €35 | 1 keer in de maand

Het lesgeld staat hieronder vermeld.

Lesduur 1 Maand 10 Maanden
Uren per maand 4 Uren 40 Uren
Lesgeld per maand €35 € 350

Het lesgeld kan per maand of in één keer per jaar worden betaald.

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Zelf taarten maken afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een Taart-cursus? Neem dan contact met ons op:

info@lifetime-project.com